TOKAT / MERKEZ - Halil Rıfat Paşa Ortaokulu

Nis

Motivasyon Artar: Öğrenciler, hedeflerine ulaşmak için motive olurlar.Gerçek bir lise ortamını görmek ve hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını hissetmek, çalışma isteklerini artırır.

Gerçekçi Beklentiler: Liseleri ziyaret ederek, öğrenciler o okulun atmosferini, öğretmenlerini ve öğrencilerini gözlemler.Bu, hedefledikleri liselerin ne tür bir ortama sahip olduğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olur.

Karar Verme Sürecini Kolaylaştırır: Farklı okulları ziyaret ederek, öğrenciler farklı seçenekleri karşılaştırabilir ve kendi önceliklerine en uygun olanı belirler. Bu da geleceklerine daha bilinçli bir şekilde karar vermelerine yardımcı olur.

Bağlantı Kurma Fırsatı: Liseleri ziyaret etmek, öğrencilere potansiyel öğretmenlerle ve diğer öğrencilerle tanışma fırsatı sunar. Bu, gelecekteki sosyal ve akademik bağlantılar için ilk adımı oluşturur.

Stresi Azaltır: Bilinmezlik, genellikle stresi artırır. Liseleri ziyaret etmek, öğrencilere gelecekleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlayarak streslerini azaltır.

Bu nedenlerden dolayı, liseye hazırlık öğrencilerimizin liseleri ziyaret ederek gelecekleri hakkında daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarını sağladık.

Nis

23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ve Türk milletinin egemenliğini kayıtsız şartsız ilan etmesiyle büyük bir öneme sahiptir.Büyük önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir.Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir.Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku ile Kutlandı.

Nis

Okçuluk, Futsal ve atletizm de derece yapan öğrencileri ve çalışmalarında hep yanlarında olan beden eğitimi öğretmenlerimiz Ergül Korkmaz ve Ahmet Kipir'e teşekkür ediyoruz.

Puanlı atletizmde Erzincan bölge finallerinde okulumuz 60 metrede 1. , Bayrak yarışmasında 2. Olmuştur.

Nis

8. Sınıf öğrencilerimizin Müzik ve Resim alanında yetenekle öğrenci alan Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret ettiler.

Nis

Kütüphaneler haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizin okudukları kitaplar " Bir kitap ,Bir Karakter" "Karakterler Canlanıyor" sloganlarıyla okul bahçesindeki etkinlikle ve sınıf ziyaretleriyle öğrencilerle paylaşıldı.Etkinliğimiz , öğrenci etkileşimlerinin yoğun olması dolayısıyla kitaplara ilgiyi artırdı.

Türkçe ögretmenlerimiz Seçil Ceyhan ve İlknur Aydın Kılıç 'a teşekkür ediyoruz.

*AİLE OKULU VELİ EĞİTİMİ*

Okulda öğrenilen ve edinilen bilgi, beceri ve davranışların hem aile içinde hem de sosyal yaşam içerisinde sürdürülebilir olması; okul ortamında ve evde yapılanların tutarlı olmasına ve eşgüdüm sağlamasına bağlıdır. Bu nedenle çocukların eğitiminde önemli yapı taşlarından biri olan ailelerin eğitimi son derece önem kazanmıştır.

Bu kapsamda veliler için okullarda gerçekleştirilecek bir Aile Okulu kurs programı düzenlemektedir. Kurs konuları; aile içi iletişim, sosyal beceriler, sağlık ve beslenme, stresle başetme, akran zorbalığı, güvenli teknoloji, siber zorbalık, çatışma çözme ve psikolojik sağlamlık üzerine odaklanmaktadır. Toplamda kurs 44 saat sürmektedir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Zaferin anlamı, milletimizin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğini gösteriyor.

Okulumuzda yapmış olduğumuz 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinliğinde görev alan öğretmenlerimize, müzik öğretmenimiz @sevincoge ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Tokat 3×3 yıldız kızlar müsabakasında okulumuz il 3. Sü oldu.

Öğrencilerimizi tebrik eder ,emeği geçen beden eğitimi öğretmeni Ahmet Kipir'e teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencileri Matematik her yerde projesi kapsamında Pİ günü etkinliğine katıldı. İl mem müdürü Hüseyin KIR, il mem Md yard. Abdullah Gürbüz, Şube müdürü Murat Urfalıoğlu, okul müdürümüz İbrahim Yılmaz, Okulumuz matematik öğretmenlerinden Dursun Öztürk ve 6-C sınıf öğrencilerimiz katıldı.

Mrt

Kick Boks Türkiye Şampiyonu,okulumuz öğrencilerinden Evrim Kurtuluş ADIGÜZEL İl Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin KIR ile görüştü.

Mrt

2023-2024 eğitim öğretim yılı okul spor faaliyetleri küçük kızlar atletizmde il birincisi olan kızları tebrik ederiz.

Şbt

Yazar Birsen Ekim ÖZEN dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuz öğrencileri ile söyleşi ve imza etkinliğine katıldı.

Şbt

Antalya düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonasında 12 yaş kızlar kategorisinde, öğrencimiz Zeynep Erva Eldem Türkiye 7. si olarak Milli Takıma girmeye hak kazanmıştır.

Şbt

Tokat Okul Sporları İl birinciliği satranç turnuvasında Küçükler Genel Kategorisinde okulumuz öğrencileri  il 3.sü oldular